Αναγνώστες

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

SPAGHETTI CARBONARA

                                           SPAGHETTI CARBONARA

                                                  By

                                   Κυριακίδης Θεοχάρης




       Κλασική ιταλική συνταγή με 5 θεωρίες όσον αφορά την δημιουργία της , καμία όμως με ακλόνητα στοιχεία. Πάντα εύγευστη και πλούσια, διαφέρει κατά πολύ με την σάλτσα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια που σερβίρουν πολλοί και την πλασάρουν ως ''καρμπονάρα''.

                                         ΥΛΙΚΑ

                        500 γρ. σπαγγέτι
                         50  γρ. guanciale ( χοιρινά μάγουλα )
                         50  γρ. παρμεζάνα τριμμένη
                         50  γρ. πεκορίνο Romano
                           3 κρόκους αυγού
                              φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                              ελαιόλαδο


                                   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

         Ξεκινώντας τοποθετούμε τα ζυμαρικά μας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Παράλληλα κόβουμε σε ζαράκια το guanciale και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Την ίδια στιγμή που σωτάρεται το guanciale , σε μπασίνα ρίχνουμε 40 γρ. παρμεζάνα , 40 γρ. πεκορίνο , τους κρόκους αυγού και τριμμένο πιπέρι.Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
        Λίγο πριν  να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα χοιρινά μάγουλα με λίγο από το νερό που έβρασαν και τα δουλεύουμε για λίγο πάνω στην φωτιά.
        Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην μπασίνα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην ψηθούν οι κρόκοι από την θερμότητα αλλά και για να μοιραστεί ομοιόμορφα η σάλτσα.
       Σερβίρουμε προσθέτωντας από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και πεκορίνο που έμεινε καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου