Αναγνώστες

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

                                       ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

                                                     By   

                                    Κυριακίδης Θεοχάρης  




            Πολύ εύκολη αλλά λίγο χρονοβόρα συνταγή, ιδανική ως συνοδευτικό σε αρκετές παρασκευές.Από μπέργκερ, χοτ-ντογκ και μπριζόλες μέχρι πουρέδες, σωτέ λαχανικά και αλμυρές τάρτες.

                                             ΥΛΙΚΑ 

                             1500 γρ. λευκά κρεμμύδια ( ζουλιέν )
                                 40 ml ξύδι βαλσάμικο
                                 40 γρ. βούτυρο
                                 40 γρ. ελαιόλαδο
                                 10 γρ. ζάχαρη
                                   3 γρ. αλάτι
                                   1 γρ. πιπέρι

                                      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

             Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.Στη συνέχεια,προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ανακατέυοντας συνεχώς.Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ένα σκούρο χρώμα και να μαλακώνουν προσθέτουμε το ξύδι,το πιπέρι και την ζάχαρη.
            Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά.Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο προς χρήση.
            Προσοχή!! Επειδή το κρεμμύδι περιέχει 75% νερό , θα χρειαστεί αρκετή ποσότητα ωμών κρεμμυδιών. Πχ. με το 1.5 κιλό που χρησιμοποιούμε στην συνταγή, θα πάρουμε 375 γρ. καραμελωμένων κρεμμυδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου