ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΡΒΑΣ
By
Κυριακίδης Θεοχάρης
By
Κυριακίδης Θεοχάρης
Παραδοσιακή σούπα του Πόντου.Εύκολη και γρήγορη αρκεί να έχετε τα κατάλληλα υλικά.Συνήθως την μαγείρευαν μετά από μεγάλα γεύματα,κυρίως κρεατικών, ως αποτοξίνωση.
ΥΛΙΚΑ
1500 ml νερό
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
500 γρ. πασκιτάν (αποβουτυρωμένο αγελαδινό κρεμώδες τυρί )
250 γρ. κορκότο (αποφλοιωμένο και σπασμένο σκληρό σιτάρι)
50 γρ. σογάν ( αποξηραμένα φύλλα κρεμμυδιού)
30 γρ. δυόσμο
αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το κορκότο και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.Μόλις αρχίσει να χυλώνει το αφαιρούμε από την φωτιά.Παίρνουμε λίγα υγρά από την κατσαρόλα και τα αναμειγνύουμε με το πασκιτάν μέχρι να αραιωθεί λίγο.Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Σε τηγάνι , σωτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι και τον δυόσμο.Το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.Τρώγεται και ζεστή και κρύα το καλοκαίρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου