Αναγνώστες

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΛΤΣΑ ROMESCO

                                                     ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΜΕΣΚΟ

                                                   By

                                   Κυριακίδης Θεοχάρης



            Παραδοσιακή σάλτσα της Καταλονίας και ειδικότερα της Ταραγόνα.Την έφτιαχναν οι ψαράδες της περιοχής ως συνοδευτικό για τα ψάρια που τρώγανε.Την άνοιξη λειτουργούσε ως ντιπ για τα calcots. Μια ποικιλία φρέσκο κρεμμυδάκι περασμένο από τα κάρβουνα. 



                                              ΥΛΙΚΑ

                                      200 γρ. ψωμί
                                      100 γρ. ελαιόλαδο
                                      500 γρ. ντομάτες
                                      400 γρ. αποξηραμένες πιπεριές Nyora
                                        20 γρ. ξερό τσίλι
                                        50 γρ. ψημένα αμύγδαλα
                                        10 γρ. ξύδι Jerez
                                        1 κεφάλι σκόρδο
                                        αλάτι

                                       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

           Βάζουμε σε ταψί τις ντομάτες και το σκόρδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό τις πιπεριές nyora.Τις φέρνουμε σε βράση και τις αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
           Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τοποθετούμε την πούλπα στο μπλέντερ.Προσθέτουμε το ψωμί (το οποίο το έχουμε μουλιάσει στο ξύδι), το ξερό τσίλι, τις ντομάτες ( τις οποίες έχουμε ξεφλουδίσει), το σκόρδο, τα αμύγδαλα και το αλάτι. Μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.Διατηρείται στο ψυγείο.
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου