Αναγνώστες

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

                                         Η ΤΕΛΕΙΑ  ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

                                                  By

                                  Κυριακίδης Θεοχάρης




                     Πολύ θρεπτική και εύκολη συνταγή η οποία μπορεί να γίνει είτε με φρούτα εποχής είτε ,αν υπάρχει η δυνατότητα, με ότι φρούτο μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά. Από το πιό απλό πχ. μήλο ή αχλάδι, μέχρι το πιό εξωτικό , όπως το ραμπουτάν ή το ντούριαν.
                

                                                                        ΥΛΙΚΑ

                                                    300 ml χυμό πορτοκάλι
                                                      50 ml χυμό λεμονι
                                        50 ml αφρώδη οίνο
                                        50 γρ. μαύρη ζάχαρη
                                        50 γρ. ανανά
                                        50 γρ. φράουλες
                                                      50 γρ. πεπόνι
                                        30 γρ. μάνγκο
                                        30 γρ. μύρτιλα
                                        30 γρ. λίτσι
                                        10 γρ. δυόσμο
                                                         1 ροδάκινο
                                          1 αχλάδι
                                          1 μήλο
                                          1 ακτινίδιο
                                          1 λοβό βανίλιας
                                          ξύσμα από 1 πορτοκάλι
                                          ξύσμα από 1 λεμόνι

                                       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

           Πρώτα απ' όλα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι με το οποίο θα μαρινάρουμε τα φρούτα.Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον λοβό βανίλιας ανοιγμένο στα δύο.Φέρνουμε σε βράση και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει.Αφαιρούμε από την φωτιά και το περνάμε από σίτα η οποία θα συγκρατήσει τον λοβό και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή.Το αφήνουμε να κρυώσει.
          Σε μπωλ, ρίχνουμε το κρύο πλέον σιρόπι, τα φυλλαράκια δυόσμου και τον αφρώδη οίνο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
         Περιχύνουμε τα ήδη κομμένα φρούτα μας με το υγρό μείγμα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.Μετά από αυτό είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 
           
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου