Αναγνώστες

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

CAESAR'S DRESSING

                                                     CAESAR'S DRESSING

                                                     By

                                     Κυριακίδης Θεοχάρης




  
                 
          Η κλασική σως της ομώνυμης σαλάτας του Καίσαρα η οποία όμως δεν προέρχεται από τον Ιούλιο Καίσαρα , αυτοκράτορα της Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Η σως δημιουργήθηκε από τον Καίσαρα Καρντίνι , Ιταλό μάγειρα ο οποίος ζούσε στο Μεξικό.

                                                ΥΛΙΚΑ

                                       250 γρ. ηλιέλαιο
                                       200 γρ. ελαιόλαδο
                                         50 γρ. μουστάρδα Dijon
                                         40 γρ. αντζούγιες
                                         30 γρ. λευκό ξύδι βαλσάμικο
                                           4 γρ. αλάτι
                                           4 γρ. πιπέρι
                                           3 σκελίδες σκόρδο
                                           2 κρόκους αυγού

                                           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

            Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γουδί και φουέ αλλά είναι και κουραστικό και λίγο περισσότερο χρονοβόρο. Οπότε είναι καλύτερη η λύση της χρήσης του μπλέντερ.
            Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να γίνει αλοιφή και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες.Αμέσως μετά , το ξύδι, την μουστάρδα, τους κρόκους αυγού και το πιπέρι.
           Τα χτυπάμε όλα μαζί ρίχνωντας κορδόνι πρώτα το ηλιέλαιο και μετά το ελαιόλαδο.Μόλις πάρει την μορφή γαλακτώματος είναι έτοιμο.  
                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου