CAESAR'S DRESSING
By
Κυριακίδης Θεοχάρης
Η κλασική σως της ομώνυμης σαλάτας του Καίσαρα η οποία όμως δεν προέρχεται από τον Ιούλιο Καίσαρα , αυτοκράτορα της Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Η σως δημιουργήθηκε από τον Καίσαρα Καρντίνι , Ιταλό μάγειρα ο οποίος ζούσε στο Μεξικό.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα Dijon
40 γρ. αντζούγιες
30 γρ. λευκό ξύδι βαλσάμικο
4 γρ. αλάτι
4 γρ. πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρόκους αυγού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γουδί και φουέ αλλά είναι και κουραστικό και λίγο περισσότερο χρονοβόρο. Οπότε είναι καλύτερη η λύση της χρήσης του μπλέντερ.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να γίνει αλοιφή και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες.Αμέσως μετά , το ξύδι, την μουστάρδα, τους κρόκους αυγού και το πιπέρι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί ρίχνωντας κορδόνι πρώτα το ηλιέλαιο και μετά το ελαιόλαδο.Μόλις πάρει την μορφή γαλακτώματος είναι έτοιμο.
By
Κυριακίδης Θεοχάρης
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα Dijon
40 γρ. αντζούγιες
30 γρ. λευκό ξύδι βαλσάμικο
4 γρ. αλάτι
4 γρ. πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρόκους αυγού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γουδί και φουέ αλλά είναι και κουραστικό και λίγο περισσότερο χρονοβόρο. Οπότε είναι καλύτερη η λύση της χρήσης του μπλέντερ.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να γίνει αλοιφή και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες.Αμέσως μετά , το ξύδι, την μουστάρδα, τους κρόκους αυγού και το πιπέρι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί ρίχνωντας κορδόνι πρώτα το ηλιέλαιο και μετά το ελαιόλαδο.Μόλις πάρει την μορφή γαλακτώματος είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου