Αναγνώστες

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

                                                     ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
                                  (MUSHROOM RISOTTO)

                                                      By

                                      Κυριακίδης Θεοχάρης





           Άλλο ένα πολύ γνωστό παρασκεύασμα στο ευρύ φάσμα του κόσμου.Με ιταλικές ρίζες, το ριζότο ουσιαστικά είναι η τεχνική μαγειρέματος του ρυζιού και όχι το πιάτο αυτό καθεαυτό.Υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές, εδώ θα δούμε μια από τις πιό απλές.'Ενα ριζότο μανιταριών με βάση 2+1 είδη , αν και μπορεί να γίνει με ότι ποικιλία μανιταριών έχουμε σπίτι.

                                                  ΥΛΙΚΑ

                       475 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
                       250 γρ ρύζι ( Αρμπόριο ή Καρναρόλι ή Ματαρέλι )
                       150 γρ μανιτάρια(Μορχέλες, Κανθαρέλλες)
                         30 γρ παρμεζάνα τριμμένη
                         30 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                         30 ml λευκό ξηρό κρασί
                         10 γρ λευκή τρούφα
                         10 γρ βούτυρο
                           1 σκελίδα σκόρδο
                           αλάτι
                           πιπέρι
                           ελαιόλαδο
                           θυμάρι

                                         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   

            Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την σκελίδα σκόρδου.Προσθέτουμε τις κανθαρέλλες και τις μορχέλλες και τα δουλεύουμε όλα μαζί.Μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
           Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να το απορροφήσει και να εξατμιστούν όλες οι αλκοόλες.Σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε σταδιακά ζέστο τον ζωμό, ανακατέυοντας συνεχώς.Μόλις τον απορροφήσει, ξαναπροσθέτουμε μέχρι το σημείο που θα χυλώσει το ρύζι εξωτερικά και θα κρατάει λίγο στο δόντι.Θα πάρει μερικά λεπτά αυτή η διαδικασία.   
          Αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, μέχρι να αφομοιωθεί και στη συνέχεια την παρμεζάνα, τις φλίδες τρούφας, το θυμάρι ψιλοκομμένο και το πιπέρι.Αλατίζουμε αν χρειάζεται.    
         Απλό και πολύ νόστιμο φαγητό που σε μικρές ποσότητες μπορεί να δοθεί ως πρώτο πιάτο, ακόμη και στο σπίτι.                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου