Αναγνώστες

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣΤΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

                                                             ΠΑΣΤΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

                                                      By

                                       Κυριακίδης Θεοχάρης



          Πάστα σκόρδου (με δύο τρόπους) την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί ωμού σκόρδου στις παρασκευές μας. Έχει πιό γλυκειά, απαλή γεύση και ήπια μυρωδιά.Διατηρείται για αρκετό καιρό στο ψυγείο.

                                               ΥΛΙΚΑ

                                        Για τον 1ο τρόπο

                                             3 lt. γάλα
                                             1 kg σκόρδα
                                             αλάτι
                                             ελαιόλαδο

                                        Για τον 2ο τρόπο         

                                            1 kg σκόρδα
                                            θυμάρι
                                            ρίγανη
                                            αλάτι
                                            ελαιόλαδο      

                                         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ                                      
                                          
                                                                                                          1ος τρόπος : Παίρνουμε τις σκελίδες σκόρδου (ακαθάριστες) και τις βράζουμε σε 1.5 λίτρο γάλα για 40 λεπτά.Τις σουρώνουμε και τις ξαναβράζουμε στο υπόλοιπο 1.5 λίτρο γάλα για 20 λεπτά.Σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
                     Πιέζοντας τις σκελίδες αφαιρούμε την σάρκα του σκόρδου. Όταν αφαιρέσουμε όλες τις σάρκες, τις μπλεντάρουμε με λίγο αλάτι.Διατηρείται στο ψυγείο μαζί με ελαιόλαδο για 3 με 4 εβδομάδες.

2ος τρόπος : Σε λαδόκολλα τοποθετούμε τις σκελίδες σκόρδου (ακαθάριστες)  και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.Προσθέτουμε θυμάρι και ρίγανη.Κλείνουμε την λαδόκολλα και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 για 1 ώρα.
                    Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Πιέζοντας τις σκελίδες αφαιρούμε την σάρκα του σκόρδου. Όταν αφαιρέσουμε όλες τις σάρκες, τις μπλεντάρουμε με λίγο αλάτι.Διατηρείται στο ψυγείο μαζί με ελαιόλαδο για 3 με 4 εβδομάδες.

            

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου