ΤΑΡΤΑΡ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟΠΤΕΡΟ ΤΟΝΟ ( YELLOWFIN TUNA TARTARE )
By
Κυριακιδης Θεοχαρης
Ορεκτικό το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από τόνο και με άλλα είδη ψαριών όπως σολομό, λαυράκι, μαγιάτικο,μαύρο μπακαλιάρο αλλά και οστρακοειδή όπως γαρίδες.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. τόνο (ζαράκια)
15 γρ. εσαλότ ή κρεμμύδι ξερό (μπρινουάζ)
15 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
10 γρ. κάπαρη
5 γρ. μαιντανό
5 γρ. σχοινόπρασο
5 γρ. μουστάρδα Dijon
ξύσμα από ένα λάιμ
χυμό από ένα λάιμ
χυμό yuzu
ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ανακατέυουμε έτσι ώστε να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις. Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε πάνω σε κροστίνι ή μπρουσκέτα είτε μόνο του. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και αβοκάντο το οποίο δίνει μια κρεμμώδη υφή στο πιάτο.Σερβίρεται και τρώγεται αμέσως καθότι ο χυμός από το λάιμ και το yuzu θα ''ψήσουν'' το ψάρι.
Προσοχή , το ότι ένα ψάρι είναι φρέσκο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό για ταρτάρ ή και σασίμι. Πολλά ψάρια όπως πχ ο σολομός, έχουν παράσσιτα στον οργανισμό τους τα οποία για να εξαλειφθούν θα πρέπει να μπουν σε κατάψυξη ( -35 ) για μια μέρα.
By
Κυριακιδης Θεοχαρης
Ορεκτικό το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από τόνο και με άλλα είδη ψαριών όπως σολομό, λαυράκι, μαγιάτικο,μαύρο μπακαλιάρο αλλά και οστρακοειδή όπως γαρίδες.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. τόνο (ζαράκια)
15 γρ. εσαλότ ή κρεμμύδι ξερό (μπρινουάζ)
15 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
10 γρ. κάπαρη
5 γρ. μαιντανό
5 γρ. σχοινόπρασο
5 γρ. μουστάρδα Dijon
ξύσμα από ένα λάιμ
χυμό από ένα λάιμ
χυμό yuzu
ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ανακατέυουμε έτσι ώστε να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις. Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε πάνω σε κροστίνι ή μπρουσκέτα είτε μόνο του. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και αβοκάντο το οποίο δίνει μια κρεμμώδη υφή στο πιάτο.Σερβίρεται και τρώγεται αμέσως καθότι ο χυμός από το λάιμ και το yuzu θα ''ψήσουν'' το ψάρι.
Προσοχή , το ότι ένα ψάρι είναι φρέσκο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό για ταρτάρ ή και σασίμι. Πολλά ψάρια όπως πχ ο σολομός, έχουν παράσσιτα στον οργανισμό τους τα οποία για να εξαλειφθούν θα πρέπει να μπουν σε κατάψυξη ( -35 ) για μια μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου