Αναγνώστες

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ,ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

                     ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ,ΚΑΡΔΑΜO                                                             ΚΑI  ΚΟΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ
                         (CHOCOLATE MOUSSE WITH CHILI,                                                     CARDAMOM AND GRAIN PEPPER)

                                               By
                                   
                               Κυριακίδης Θεοχάρης 







       Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή με εξαιρετική επίγευση. 
     Πολύ αγαπητή ειδικά σε αυτούς που λατρεύουν την σοκολάτα.



                                            ΥΛΙΚΑ
                               650 γρ. κρέμα γάλακτος 
                               200 γρ. σοκολάτα 70% 
                                 50 γρ. ζάχαρη
                                   5 κόκκους πιπέρι
                                   3 σπόρους κάρδαμο 
                                   2 αυγά
                                   1 πιπεριά τσίλι ( χωρίς τους σπόρους )


                                       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


             Σε κατσαρόλα προσθέτουμε 260 γρ. κρέμα γάλακτος, μαζί με τους κόκκους πιπέρι, το κάρδαμο και την πιπεριά τσίλι. Ζεσταίνουμε, χωρίς να βράσει , αφαιρούμε από την φωτιά και σκεπάζουμε έτσι ώστε να γίνει  infusion ( να πάρει γεύσεις και αρώματα η κρέμα από τα υπόλοιπα υλικά.
          Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγη από την ζεστή κρέμα στο μείγμα αυγού-ζάχαρης έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να ψηθεί το αυγό και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
         Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.Το αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα, την οποία έχουμε ήδη λιώσει σε  bain marie. Μόλις κρυώσει , το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
        Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που μας έμεινε, την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγύ.Ανακατέουμε το μείγμα σοκολάτας με την σαντιγύ μέχρι να γίνει ομογενοποίηση.Διατηρείται στο ψυγείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου